3 Manieren om honderden euro’s te besparen op je zorgverzekering

Je hebt het waarschijnlijk wel weer in de media vernomen. Ook in 2022 stijgt de premie voor de zorgverzekering jammer genoeg weer. Iedere maand betaal je opnieuw een paar euro per maand meer. Op jaarbasis is deze verhoging veel meer dan je denkt! Wist je dat de afgelopen 15 jaar, sinds de invoering van het huidige zorgstelsel, de premie per jaar maar liefst gestegen is met €500? En het eigen risico is meer dan verdubbeld. In 2008 bedroeg het wettelijk verplichte eigen risico €150, terwijl dit nu €385 bedraagt!

Als je al die jaren al klant bent geweest van dezelfde zorgverzekeraar, heb je nooit geprofiteerd van besparingen op je zorgverzekering. Er zijn namelijk ieder jaar opnieuw grote verschillen tussen de premies per zorgverzekeraar. Hoogste tijd om nu te bekijken of je goedkoper uit kunt zijn met een andere zorgverzekering. Vooral op de collectieve zorgverzekering kun je veel geld besparen, want daar vind je de grootste verschillen. Maar ook op de basisverzekering kun je al meer dan € 100 besparen door kritisch naar je zorgverzekering te kijken.

Om niet dagen lang bezig te zijn met uit te pluizen waar je het beste uit bent, hebben wij drie gemakkelijke keuzemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

1. Via een zorgcollectief

De hoogste korting krijg je door je zorgverzekering af te sluiten via een zorgcollectief. Dit betekent dat je je aansluit bij een grote groep mensen die zich collectief aanmelden bij dezelfde verzekeringsmaatschappij om een zo hoog mogelijk groepskorting af te dingen. Dit wordt al massaal gedaan via werkgeversverenigingen, via de zogenaamde collectiviteitskorting. Maar als jouw werkgever dit niet biedt, of je hebt geen werkgever, dan zijn er ook andere mogelijkheden.

Het grootste samenwerkingsverband is United Consumers. Je krijgt de maximale korting van 5% op de basisverzekering bij VGZ en 15% korting op aanvullende verzekeringen. Daarnaast krijg je er een gratis tandongevallenverzekering bij. Het leuke aan United Consumers is dat je de besparingen automatisch in jouw persoonlijke spaarpotje terecht komen. Deze kun je op ieder moment laten uitbetalen. Ook het Postcode Zorgcollectief biedt je tot wel 30% collectiviteitskorting op de premie van Nationale Nederlanden én krijg je een gratis Persoonlijke Gezondheidscheck twv €73. Samen met 34.000 andere Nederlanders (iedereen is welkom) sluit je je aan bij deze verzekering, waardoor de premiekorting aanzienlijk is.

2. Zelf vergelijken en kiezen

Wil je zeker weten dat je de meeste vergoedingen krijgt en wil je verschillende verzekeringsvoorwaarden zelf vergelijken? Maak dan gebruik van een zorgvergelijker die het overzicht aan je geeft. Zorgkiezer.nl is een vergelijkingssite die op onafhankelijke wijze 55 zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt op prijs en inhoud. Je vult heel gemakkelijk je gegevens in en welke aanvullende vergoedingen (tandarts e.d.) je wenst. Zorgkiezer.nl toont jou de goedkoopste en meest passende verzekeraar. Je krijgt tot wel 20% korting op de premie als je via hen de overstap maakt. Bovendien krijg je bij je overstap gratis een elektrische tandenborstel van Oral-B!

3. Gewoon de allerlaagste premie

Just de goedkoopste zorgverzekeringHeb je weinig tijd en geen zin om zorgverzekeringen te vergelijken? En heb je geen behoefte aan poespas, maar wil je gewoon de allerlaagste premie? Stap dan over naar Just van CZ. Met een maandpremie voor de basisverzekering van € 111,70 de allerlaagste premie die je kunt krijgen. Alles goed geregeld en je hebt de keuze uit drie verschillende pakketten. Je betaalt € 3 per maand voor een fysio-pakket en maar € 6,50 per maand voor een tandartsverzekering.

Tip: mocht je geen of weinig zorgkosten verwachten in 2022, kun je overwegen om je eigen risico te verhogen met € 500. Je krijgt dan maar liefst € 20 per maand (€ 240 per jaar) korting en hebt dan een maandpremie van maar € 91,70.

Wees op tijd!

Vooral belangrijk bij het kiezen van de juiste zorgverzekering is dat je goed kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding. Heb je een chronische ziekte of slik je bepaalde medicatie die onder je eigen risico valt? Dan loont het om goed naar de voorwaarden van de verzekering te kijken. Check of je zelf je ziekenhuis mag kiezen of  juist niet, wanneer je dat niet zo belangrijk vind. Maar het belangrijkste is dat je op tijd bent met het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Je kunt alléén je huidige verzekering opzeggen tot en met 31 december. Als je voor die tijd overstapt naar een andere verzekering, regelt de nieuwe zorgverzekeraar voor jou de opzegging. Daar hoef je dan ook niet meer naar om te kijken.

Testnugratis.nl
Logo