3 Manieren om honderden euro’s te besparen op je zorgverzekering

Bespaar honderden euro's op je zorgverzekering

Je hebt het waarschijnlijk wel weer in de media vernomen. Ook in 2024 stijgt de premie voor de zorgverzekering jammer genoeg weer. Iedere maand betaal je opnieuw gemiddeld 10% extra bovenop je rekening. Op jaarbasis is deze verhoging veel meer dan je denkt! Wist je dat de afgelopen 15 jaar, sinds de invoering van het huidige zorgstelsel, de premie per jaar maar liefst gestegen is met €550? En het eigen risico is meer dan verdubbeld. In 2008 bedroeg het wettelijk verplichte eigen risico €150, terwijl dit nu €385 bedraagt!

Als je al die jaren al klant bent geweest van dezelfde zorgverzekeraar, heb je nooit geprofiteerd van besparingen op je zorgverzekering. Er zijn namelijk ieder jaar opnieuw grote verschillen tussen de premies per zorgverzekeraar. Hoogste tijd om nu te bekijken of je goedkoper uit kunt zijn met een andere zorgverzekering. Vooral op de collectieve zorgverzekering kun je veel geld besparen, want daar vind je de grootste verschillen. Maar ook op de basisverzekering kun je al meer dan € 100 besparen door kritisch naar je zorgverzekering te kijken.

Om niet dagen lang bezig te zijn met uit te pluizen waar je het beste uit bent, hebben wij drie gemakkelijke keuzemogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

1. Via een zorgcollectief

De hoogste korting krijg je door je zorgverzekering af te sluiten via een zorgcollectief. Dit betekent dat je je aansluit bij een grote groep mensen die zich collectief aanmelden bij dezelfde verzekeringsmaatschappij om een zo hoog mogelijk groepskorting af te dingen. Dit wordt al massaal gedaan via werkgeversverenigingen, via de zogenaamde collectiviteitskorting. Maar als jouw werkgever dit niet biedt, of je hebt geen werkgever, dan zijn er ook andere mogelijkheden.

Het grootste samenwerkingsverband is UnitedConsumers. Je krijgt de maximale korting van 5% op de basisverzekering bij VGZ en 15% korting op aanvullende verzekeringen. Daarnaast krijg je er een gratis tandongevallenverzekering bij.

Het leuke aan UnitedConsumers is dat je de besparingen automatisch in jouw persoonlijke spaarpotje terecht komen. Deze kun je op ieder moment laten uitbetalen.

Ook het Postcode Zorgcollectief is zeker een aanrader. Je krijgt tot wel 30% korting op je aanvullende verzekering van Nationale Nederlanden. En je krijgt daarnaast gratis JBL oordopjes t.w.v. €99 kado als je voor 31 december overstapt.

Hoge korting bij zorgverzekering van UnitedConsumers

2. Zelf vergelijken en kiezen

Wil je zeker weten dat je de meeste vergoedingen krijgt en wil je verschillende verzekeringsvoorwaarden zelf vergelijken? Maak dan gebruik van een zorgvergelijker die het overzicht aan je geeft. Independer.nl is een vergelijkingssite die op onafhankelijke wijze 55 zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt op prijs en inhoud. Je vult heel gemakkelijk je gegevens in en welke aanvullende vergoedingen (tandarts e.d.) je wenst.

Independer.nl toont jou de goedkoopste en meest passende verzekeraar. Je krijgt tot wel 20% korting op de premie als je via hen de overstap maakt. Bovendien krijg je bij je overstap gratis een Bol.com cadeaubon t.w.v. €10.

3. Heel het jaar korting bij HEMA

Wil je naast een scherpe premie ook nog eens profiteren van 10% korting op al je aankopen bij HEMA? Sluit dan je zorgverzekering af bij HEMA, je krijgt het hele jaar namelijk altijd 10% korting op je aankopen in de winkel én online.

Ook mag je gratis van de FysioZelfCheck app gebruikmaken en zijn er gratis gezondheidsprogramma’s met allerlei leuke extra’s.

De basispremie voor de zorgverzekering met een standaard eigen risico is €135 per maand. Als je geen ziektekosten verwacht te maken in 2024, kun je ook gaan voor het hoogste eigen risico. Je maandpremie is dan nog maar €116.

Wees op tijd!

Vooral belangrijk bij het kiezen van de juiste zorgverzekering is dat je goed kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding. Heb je een chronische ziekte of slik je bepaalde medicatie die onder je eigen risico valt? Dan loont het om goed naar de voorwaarden van de verzekering te kijken. Check of je zelf je ziekenhuis mag kiezen of  juist niet, wanneer je dat niet zo belangrijk vind. Maar het belangrijkste is dat je op tijd bent met het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Je kunt alléén je huidige verzekering opzeggen tot en met 31 december. Als je voor die tijd overstapt naar een andere verzekering, regelt de nieuwe zorgverzekeraar voor jou de opzegging. Daar hoef je dan ook niet meer naar om te kijken.

.