5 Tips om een gratis proefpakket te krijgen

tips om een gratis proefpakket te krijgen

Hoe leuk is het om verrast te worden met een kleine verpakking van iets lekkers of leuks via de brievenbus of in de winkel? Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om consumenten te laten ruiken of proeven wat hun product is. Dit doen zij door een gratis proefpakket te versturen aan mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Op die manier kunnen ze de mensen namelijk ‘fan’ van de producten maken en de kans is dan groot dat zij de volgende keer in de winkel dat product gaan aanschaffen. En wij profiteren hiervan, met vele gratis proefpakketjes die we kunnen aanvragen. Maar welke pakketten zijn er en waar vind je deze?

gratis proefpakket

1. Producten testen en beoordelen

Marktonderzoeksbureaus zijn vaak op zoek naar testpersonen die nieuwe producten willen testen vóórdat deze in de winkel komt te liggen. Dit geeft de producent namelijk veel informatie over hoe de testers over het product denkt. Is de verpakking bijvoorbeeld aantrekkelijk of is de smaak wel goed? Aan de hand van resultaten van het marktonderzoek kan er nog wat aangepast worden aan het product en dit kan zomaar enorme winst opleveren.

Niet gek dus dat testers van nieuwe producten goed beloond worden. Je kunt geld verdienen, maar ook cadeaubonnen van Bol.com, HEMA of een andere bekende winkel. Het enige wat je hiervoor moet doen is je aanmelden als deelnemer van een testpanel als GfK Panel of Toluna Influencers.

Als je je hebt aangemeld als panellid krijg je vaak vragen toegestuurd over producten en merken die je beantwoord in ruil voor geld of cadeautegoed. Die producten liggen óf al in de supermarkt óf je krijgt een proefpakket toegestuurd waarmee je thuis de producttesten kan uitvoeren.

2. Proefpakket maandverband & tampons

Libresse, Always en O.B. De drie bekendste merken op het gebied van maandverband en dameshygiëne. Omdat de concurrentie tussen deze onderling zo heftig is, delen ze maar al te graag gratis proefverpakkingen uit. Libresse heeft bijvoorbeeld vaak gratis proefsetjes inlegkruisjes en maandverband die ze per post naar je willen versturen. Gebruik je liever tampons? O.B. biedt twee verschillende proefpakketjes aan: O.B. Pro night, speciaal ontworpen voor in de nacht en een proefsetje tampons voor meisjes.

3. Gratis puppypakket of kittenpakket

tips om een gratis proefpakket te krijgen

Krijg jij binnenkort of heb jij al een puppy of kitten? Hoe leuk is het dan om een gratis proefpakket met hondenvoer of kattenvoeding te krijgen. Meestal is het ook echt een cadeautje, want in het puppypakket zit bijvoorbeeld ook informatie over hoe je met een puppy omgaat en hoe je hem moet verzorgen. Soms krijg je er zelfs speeltjes bij, waarmee je met je kat of hond kunt spelen. Wat er áltijd bij zit, zijn kortingsbonnen of tegoedcoupons van het merk. Een producent geeft het je namelijk niet zomaar cadeau. Uiteindelijk hoopt de producent dat jij, en vooral jouw hond of kat, erg positief zijn over de dierenvoeding en jij het merk voortaan gaat kopen in de winkel. Daarnaast levert het naamsbekendheid op, wat erg belangrijk is voor de merken.

Op dit moment kun je proefpakketten voor je puppy en/of kitten aanvragen bij Royal Canin. Hierin vind je voeding, adviezen en een kortingsbon van € 10. Bij Fokker kun je een gratis puppypakket bestellen, het kost je alleen € 5 aan verzendkosten. Er zit een kilo voeding, speeltje, maatbeker en informatie in. Heb je een kitten in huis? Bestel dan het gratis kittenpakket van Whiskas. Twee zakjes met voeding en informatie worden je gratis per post toegestuurd.

4. Gratis proefmonsters geuren en verzorgingsproducten

Je kent ze wel; de gratis kleine proefmonstertjes van bekende geuren die je bij Douglas of Ici Paris XL krijgt. Meestal is het een verrassing welke sample je krijgt, maar je mag soms ook kiezen tussen een aantal bekende geuren. Als je online je aankopen doet bij één van deze twee winkels, krijg je bij het afrekenen van je bestelling meestal de mogelijkheid om een aantal proefmonsters te kiezen. Naast een lekker geurtje, kun je vaak ook kiezen tussen een gratis dagcrème of anti-aging product.

In de winkel kun je er ook gewoon naar vragen, zonder dat je iets moet kopen. Stel, je twijfelt tussen twee geuren. En je zou er graag eens een dag over nadenken. Vraag dan eens aan een verkoopster of je misschien een proefmonstertje mee kan krijgen. Zo kun je thuis de geur aan je partner of vriend(in) laten ruiken. En kun je zelf ook een beetje aan de geur wennen. Vaak gaan verkoopsters hiermee wel akkoord, want dan is de kans groter dat je alsnog terugkomt om het geurtje aan te schaffen.

Heb je geen zin of tijd om naar de winkel te gaan voor een gratis parfumsample? Wij hebben wekelijks wel een nieuw parfumsample of skincare sample actie die wij delen. De nieuwste acties vind je op onze categorie Proefmonsters.

Ook is het handig om je aan te melden voor onze nieuwsbrief om een e-mail te ontvangen wanneer er weer een nieuw geursample beschikbaar is. En volg ons op Facebook, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent!

5. Zwanger-en Babybox

Ben je zwanger of net bevallen van je kindje? Vraag dan een gratis babydoos of zwangerbox aan! Dit is echt een doos die je per post thuisgestuurd krijgt of met een voucher mag ophalen bij Blokker. De cadeaubox zit vol met goodies als een gratis speentje, knuffeltje, cadeaubonnen en kortingsbonnen. Ook zitten er vaak proefmonstertjes van zwangerschapscrème of andere verzorgingsproducten voor jezelf bij. Het is altijd een klein feestje om een cadeaudoos open te maken, want je weet nooit precies wat erin zit. Het beste kun je je al aanmelden voor de cadeaubox als je zwanger bent. Je krijgt dan namelijk automatisch een bon toegestuurd als je bevallen bent en de babybox mag afhalen. Dat zijn dus twee volle boxen vol met proefverpakkingen! Tip: je kunt ook nog een gratis spuugdoekje aanvragen incl tips en adviezen over je pasgeboren baby! Niet echt een proefverpakking, maar wel erg leuk!

6. Via Social Media

Merken weten als geen ander dan consumenten steeds vaker actief zijn op Social Media. Facebook & Instagram zijn uitermate geschikt om fans te krijgen van het merk. Dit geldt dan helemaal voor cosmetica, geurtjes, verzorgingsproducten, eten & drinken en andere producten die gemakkelijk per post verstuurd kunnen worden.

Als je er echt naar op zoek gaat op Facebook en Instagram is het best lastig om meteen ‘beet’ te hebben. Je moet tenslotte eerst alle merken afstruinen om te zien of er gratis proefpakketjes worden uitgedeeld. Beter is het om de merken waarvan je graag een gratis probeerverpakking zou willen krijgen alvast te gaan ‘volgen’. Mocht er in de toekomst dan een actie worden opgestart, krijg je hier meteen een melding van in jouw tijdlijn. Je bent er dan tenminste als eerste bij en vist nooit meer achter het net. Volg bijvoorbeeld L’Oréal Paris NL of Essie NL. Ook worden er vaak via deze kanalen testcampagnes en winacties opgezet.

Testnugratis.nl volgt zelf op Social Media ook alle merken en zet nieuwe acties met proefpakketten altijd op de eigen Facebookpagina. Je kunt het je zelf ook gemakkelijk maken en ons volgen op Facebook en Instagram, dan mis je sowieso nooit een actie! Meld je ook nog even aan voor onze nieuwsbrief, dan sturen wij je per e-mail altijd een update van nieuwe proefpakketten.

.