6 Manieren om makkelijk geld te verdienen met thuiswerk

geld verdienen met thuiswerk

Geld verdienen vanuit huis via internet, je hoort het zo vaak. De één is van mening dat het onmogelijk is en de ander zegt dat hij rijk gaat worden met zijn thuiswerk activiteiten. De waarheid ligt vast ergens in het midden.

Als je niet weet hoe je geld via internet moet verdienen, zul je zeker nooit veel geld verdienen via het wereldwijde web. Maar als je weet wáár je moet beginnen en waar welke kansen liggen, kun je zeker wel een aardig zakcentje verdienen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een fulltime salaris te genereren als je maar weet waar je kansen liggen én je ze pakt natuurlijk! Om jou een eindje op weg te helpen, geef ik hier 6 manieren om makkelijk geld te verdienen met thuiswerk.

geld verdienen met thuiswerk

1. Enquêtes invullen

Als je naast je bestaande baan of drukke ouderschap vanuit huis binnen een paar minuten geld wilt verdienen, is het super makkelijk om dat via online enquêtes te doen. Je meld je éénmalig aan bij verschillende websites als GFK Panel of YouGov en je krijgt vanzelf dagelijks aanbiedingen om geld te verdienen. Vaak in de vorm van vragenlijsten, waarbij je je mening geeft over bepaalde onderwerpen die actueel zijn. Hiermee bouw je punten op, die je vanaf een bepaald aantal kunt laten uitbetalen in de vorm van een cadeaubon van bijvoorbeeld Bol.com, H&M, HEMA of Decathlon. Wil je cash geld verdienen en liever een uitbetaling krijgen via jouw bankrekening? Meld je dan aan bij Panelclix of Mobrog.

Online vragenlijsten invullen als thuiswerk is leuk, maar vooral erg lonend. Voor je weet heb je een groot bedrag gespaard wat je in één keer kan laten uitbetalen! Bij i-Say wordt je naast het beantwoorden van vragenlijsten, ook beloond voor het testen en beoordelen van (beauty)producten. Discussiëren met communityleden over bepaalde onderwerpen telt ook mee voor de opbouw van punten. Over het algemeen geldt: hoe actiever je bent, hoe meer je verdient.

2. Bloggen

In Nederland zijn er wel meer dan 3 miljoen websites, waarvan er steeds meer in blogvorm geschreven zijn. En dat is niet voor niks: bloggen is leuk, kan makkelijk vanuit huis én kan heel lucratief zijn! Hoe je geld verdient met jouw blog? Het belangrijkste is dat je je blog schrijft omdat je passie hebt voor het onderwerp waarover je schrijft. Je moet het te gek vinden om jouw passie en kennis over het onderwerp te delen met de rest van Nederland.

geld verdienen met bloggen

Zo kun je denken aan een kookblog of inspirerende reisblog. Als je dat doet en jouw blog begint echt vorm te krijgen, zul je merken dat bezoekers vanzelf naar jouw website komen en zich abonneren op jouw nieuwsbrief of jou gaan volgen via social media. En hoe meer websitebezoekers en volgers, hoe groter de kans is dat producenten jou gaan benaderen of ze op jouw blog mogen adverteren. Daar staat natuurlijk een mooie commissie tegenover, waarmee jij jouw spaarpot of huishoudbeurs kunt vullen.

3. Boodschappen scannen

Iedereen doet boodschappen, dus waarom zou je er geen geld mee verdienen? Met de GFK Consumerscan scan je wekelijks thuis jouw boodschappen met de speciale handscanner. Je geeft de scanner wat aankoopinformatie mee, bijvoorbeeld waar je het product gekocht hebt of hoe duur het was. Met het scannen van jouw boodschappen verdien je punten. Iedere week dat je meedoet krijg je een vast aantal punten waarmee je na verloop van tijd cadeaubonnen kunt aanvragen. Dit zijn geen cadeaubonnen van € 10, maar minimaal € 50, zodat je er ook echt iets leuks mee kunt kopen.

Naast het Consumerscan programma biedt GFK je ook nog andere mogelijkheden om geld te verdienen, zoals het installeren van een app op je telefoon of laptop waarmee GFK jouw internetgebruik in kaart wil brengen. Je krijgt per maand een vaste vergoeding en de gegevens van jouw internetgebruik wordt volledig geanonimiseerd verwerkt in data. Zo verdien je geld met thuiswerk zonder dat het je enige tijd of energie kost!

4. Dierenoppas of hondenuitlaatservice

Geld verdienen met een hondenuitlaatservice

Als je dol bent op dieren, kun je jezelf aanbieden als dierenoppas of hondenuitlaatservice. Je kunt je één of meerdere dagen aanbieden als opvangadres voor mensen die buitenshuis werken. Vooral mensen die fulltime werken zijn op zoek naar gezelschap voor hun huisdier.

Ga je niet op vakantie? Stel je dan beschikbaar als vakantieadres voor bijvoorbeeld een konijn of poes. Hiervoor staat meestal een vergoeding per dag of per week tegenover. Naast de geldelijke vergoeding is ook erg gezellig om af en toe een huisdier op visite of logeren te hebben. Zo leer je van alles over de dieren en welk dier het beste bij jou past. Maar hoe kom je nu aan zo’n oppasdier? Er zijn speciale bemiddelingswebsites als Pawshake of hondenoppas.nl waar je je kunt aanmelden als oppasadres of hondenuitlaatservice.

5. Cashback

Weet jij dat wanneer je een online aankoop doet bij bijvoorbeeld HEMA, Douglas, Albert Heijn, Bol.com of Intertoys, je letterlijk geld laat liggen? Met jouw online aankopen kun je namelijk super makkelijk geld verdienen en een spaarpot opbouwen die je op ieder gewenst moment kunt laten uitbetalen.

Als je lid wordt van een cashback community zoals Euroclix krijg je bij iedere online aankoop een bepaalde percentage van de aankoopprijs in jouw persoonlijke spaarpotje gestort. De cashbackaanbieder krijgt vervolgens een groter bedrag aan commissie bij de webwinkel. Omdat Euroclix met vrijwel alle webwinkels op internet samenwerken, kun jij op deze manier heel gemakkelijk en zonder enige moeite jouw spaarpot spekken. Online winkelen doe je toch al :).

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om met thuiswerk je geld te verdienen. Wat denk je van callcenter werk, gastouder worden of taarten maken en verkopen? Of open een webshop om jouw leukste artikelen te verkopen. Belangrijk is echter dat je doet wat je écht leuk vind. Zolang je een bezigheid vind die je met veel passie verricht, zul je het nooit als werk beschouwen. En dan gaat geld verdienen vanzelf!

6. Hosselen

Als je ‘hosselt’ ben je op meerdere (legale) manieren geld aan het verdienen. Je hebt meerdere inkomstenbronnen waardoor je minder afhankelijk bent van één werkgever of opdrachtgever. Voor veel werkende mensen is het best eng om je betaalde baan op te zeggen en vanuit huis je geld te verdienen. Er is een kans dat je inkomsten wegvallen en je je rekeningen niet meer kunt betalen. Door op verschillende manieren je geld te verdienen spreid je juist je kansen. Daarnaast is het aannemen van verschillende soorten werk ontzettend leuk en motiverend. 

Denk bijvoorbeeld aan het controleren van teksten en boeken op spelfouten als freelancer via Fiverr. Daarnaast kun je overdag als Mysteryshopper werken en betaald winkelen. In de avond of weekenden beoordeel je websites en ben je ‘babysitter’ voor 15 euro per uur. Er zijn echt tal van voorbeelden om vanuit huis je geld te verdienen zonder werkgever. 

Online vind je genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Lees bijvoorbeeld het blog ’25 Makkelijke manieren om (online) snel geld te verdienen’.

.