Met deze tips kun jij jouw huisdier op Dierendag gratis verwennen!

Gratis je huisdier verwennen op Dierendag

Heb je weinig geld te besteden of wil je gewoon geld besparen in deze dure tijd? Maar wil je wel met dierendag of een andere feestelijke dag je allerliefste huismaatje verwennen? Lees dan onze beste tips en trucs om je dier gratis voor, tijdens en ná dierendag te verwennen!

Tip 1. Speel eigengemaakte denkspelletjes

Huisdieren zijn dol op interactie met hun baasje. Je kunt deze interactie verhogen door samen uitdagende denkspelletjes te doen. Je kunt voor veel geld bij de dierenwinkel plastic of houten denkspellen kopen, maar het is veel leuker en goedkoper om zélf de spelletjes te maken. Voordeel is dat wanneer je huisdier het spelletje door heeft (en dat is vaak snel) dat je snel en gratis een nieuw spelletje kan maken.

Als je zelf niet echt creatief bent kun je op internet genoeg spellen vinden die je binnen no-time in elkaar flanst. Wat te denken aan de tennisbal-muffinblik-challenge? Stop 4 of 6 (tennis)ballen in een muffinblik en verstop er hondensnoepjes onder. Of speel ‘balletje-balletje’ met 3 plastic bekers en 1 snoepje eronder die je telkens verwisselt? 

Heb je een konijn? Ook konijnen kun je denkspelletjes laten doen. Vul een lege keukenrol met groenten (witlof, bleekselderij) en ze gaan helemaal los!

Tip 2. Vraag gratis samples dierensnoepjes aan

Gratis je hond verwennen met dierendag

Er zijn veel merken dierenvoeding die je gratis proefverpakkingen toesturen. Zelfs zonder verzendkosten, gewoon helemaal voor niets! Zeker als je een kitten of puppy hebt, zijn er probeerpakketten in overvloed aan te vragen. Bewaar de snoepjes, botten en andere lekkernijen voor speciale gebeurtenissen, zoals kerstmis of dierendag. Zo hoeft je niet meer speciaal naar de dierenwinkel om ze extra te verwennen.

Bij Tails.com kun je twee weken gratis hondenbrokken krijgen welke exact afgestemd zijn op jouw hond. En bij Purina kun je twee gratis Dentalife sticks aanvragen voor je kat of hond. Om op de hoogte te blijven van nieuwe gratis sample acties voor je huisdier, volg dan de Facebook pagina’s van je favoriete merken. Nog gemakkelijk is om je aan te melden voor onze nieuwsbrief, zodat je er altijd als eerste bij bent. Of gewoon de Gratis Dierenproducten categorie van Testnugratis.nl geregeld checken.

Een andere manier om gratis samples en proefpakketten voor je huisdier(en) te bemachtigen is door je in te schrijven voor het i-Say Panel. Vul in je gebruikersprofiel op zijn minst het onderdeel ‘Huisdieren’ volledig in en je maakt zeker rond Dierendag kans op het gratis testen en beoordelen van de nieuwste dierenproducten. Zelfs nog voordat ze in de schappen liggen! Bijkomstig voordeel is dat je met jouw bevindingen kan sparen voor leuke cadeaus!

Tip 3. Ga uitgebreid wandelen

Een extra lange wandeltocht maken, het klinkt als een open deur. Maar je maakt je hond (en misschien ook wel je kat) er echt heel erg blij mee! Dus even lekker lang wandelen is een must-do op dierendag. 

Ga van tevoren al op zoek naar een leuke route bij jou in de buurt. In iedere stad of dorp is er wel een buitengebied waar je heerlijk rustig kunt wandelen en waar de hond zelfs los mag lopen. Zoek je een losloop gebied waar je hond ook andere honden kan ontmoeten? Installeer dan de app van Doggydating of kijk op de website voor alle loslooproutes.

Tip 4. Bak pannenkoekjes en snoepjes

Op internet vind je genoeg recepten voor hondentaart, kattengebak en nog meer feestelijke dierenverwennerij. Helaas kosten de ingrediënten die je voor deze baksels nodig hebt ook behoorlijk wat. Als je even wat beter je best doet, zijn er ook recepten te vinden waarbij je grotendeels producten uit je voorraadkast kunt vinden.

Voor pannenkoekjes voor je hond heb je alleen twee bananen, honing, kokosolie en eieren nodig. En je kat zal dol zijn op je vers gebakken ‘Tonijn kittydough’, waar je alleen een 1/2 blikje tonijn, bloem, ei en olie voor nodig hebt.

Tip 5. Geef je huisdier een massage

Met een massage geef je je hond of kat hét ultieme geluksmomentje van de dag. Net als bij mensen zorgt een lichaamsmassage ervoor dat de doorbloeding beter wordt en de spieren zich ontspannen. Een goed uitgevoerde dierenmassage verlaagt stress bij je kameraad en werkt ontstekingsremmend. 

Als je nog nooit je huisdier gemasseerd hebt, bekijk dan eerst de instructies, zodat je hem geen pijn doet. Op YouTube staan aardig wat instructievideo’s, bijvoorbeeld deze instructievideo waarbij je je hond een ontspanningsmassage leert geven.

Tip 6. Maak je eigen hindernisbaan

Met wat huishoudelijke spullen, zoals bezemstelen, kratjes, planken en flessen kun je leuke hindernisbaan maken. Er zijn dure agility cursussen bij hondentrainers, maar jij kunt dit zelf gemakkelijk gratis nabootsen! Het enige wat je nodig hebt is een grasveld waar je hond los mag lopen en geen afleiding heeft van andere honden of mensen. Zoek bijvoorbeeld een stuk verlaten landbouwgrond. 

Inspiratie nodig? Op de website van Hillspet krijg je een uitgebreide DIY handleiding om je eigen hindernisbaan voor honden te maken.

.