Tips om gratis de corona-tijd door te komen thuis (update)!

Gratis tips om corona tijd thuis door te komen

Veel mensen zitten, al dan niet verplicht, de tijd thuis vanwege het corona-virus. Als je thuis kan en mag werken, heb je waarschijnlijk genoeg om handen. Maar wanneer je thuis zit, omdat je baas je tijdelijk geen werk meer kan bieden, kan het soms lastig zijn om je vrije uurtjes te vullen. Gelukkig zijn er in deze tijd genoeg mogelijkheden om jezelf te kunnen vermaken. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet teveel geld uitgeeft? Je kunt online heel veel series en films streamen, meestal met de eerste maand of twee weken gratis. Of je kunt een maand gratis luisterboeken downloaden en heerlijk ontspannen naar de beste boeken luisteren. Die ene gratis maand zou wel eens nét genoeg kunnen zijn om de corona-periode te overbruggen!

Lees hier de 10 beste tips om de verplichte thuisblijfperiode te kunnen overbruggen!

In deze drukke en soms onwerkelijke tijden wil je dagelijks op de hoogte blijven van al het nieuws over het coronavirus. Dat kun je goed volgen door een proefabonnement op Blendle te nemen! Blendle brengt je iedere dag interessante reportages en achtergrondverhalen uit heel veel kranten en tijdschriften. Je kunt onbeperkt gebruik maken van Blendle tijdens de proefperiode. Ook biedt Blendle je iedere dag 20 minuten aan audiobestanden waarbij het nieuws aan je voorgelezen wordt. Zo zit jij bovenop het nieuws!

Hoe ontspannend en leuk is het om met je telefoon of tablet en een koptelefoon op de bank te luisteren naar boeken die voorgelezen worden? Of, als je kinderen hebt bijvoorbeeld, je af te zonderen in de badkamer of heerlijk ontspannen in bad naar een spannend boek te luisteren? Met de gratis proefperiode van Storytel kan dat de komende tijd. Sluit een gratis proefperiode af en geniet twee weken onbeperkt van luisterboeken in allerlei categorieën. Je kunt ook je kinderen vermaken door ze kinderluisterboeken te laten horen. Goed voor de taalontwikkeling en het verbeeldingsvermogen!

Nu twee maanden gratis! Met Readly lees je digitaal maar liefst 4.800 tijdschriften via jouw telefoon of tablet. Genoeg te lezen dus! Echt alle denkbare tijdschriften kun je online lezen en doorbladeren. Mocht je na je twee gratis maanden helemaal verslaafd zijn geraakt aan het lezen van online tijdschriften, dan kun je ervoor kiezen om je abonnement te houden voor € 9,99 per maand. Maar je kunt er ook voor kiezen om vóór het einde van de twee maanden je proefabonnement te stoppen, je zit nergens aan vast!

‘Verplicht’ thuis mét of zonder kind(eren) en toch honderden euro’s per maand bijverdienen? Dat kan als je je aanmeld bij de verschillende onderzoekspanels en online enquêtesites. Je krijgt (vrijwel) dagelijks één of meerdere vragenlijsten of onderzoeken voorgeschoteld. Deze kunnen bijvoorbeeld gaan over bepaalde actualiteiten, producten, reclames, maatschappelijke kwesties en veel meer onderwerpen. In ruil voor het meedoen aan deze onderzoeken ontvang je beloningen in de vorm van keiharde euro’s of cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol.com, Zalando en Wehkamp. Soms krijg je ook nog leuke proefmonsters en samples thuis gestuurd om te testen en reviewen.

Ben jij al bekend met Canal Digitaal? Behalve on demand series kun je kiezen tussen de spraakmakendste tv-programma’s van maar liefst 78 zenders inclusief ESPN 1,2 en 3! Binge de beste Europese series en bekijk je favoriete programma’s live of tot 7 dagen terug op je (smart)tv, telefoon, laptop of tablet. Perfect om de verplichte thuisblijfweken mee te vullen!

Videoland is écht een goede concurrent van Netflix. Een enorm uitgebreid aanbod tegen een scherpe prijs. Het grote voordeel van Videoland is dat er tal van kneitergoede Nederlandse series en films te bekijken zijn. Wat dacht je van Nieuwe Buren, MocroMaffia en Baantjer? En je kunt gratis alle RTL programma’s als The Voice en Married at First Sight terugkijken. Mocht je echt twee weken niks te doen hebben, dan raden we je aan het laatste exclusieve seizoen van Expeditie Robinson en Temptation Island te bekijken. Nu twee weken helemaal gratis, na de proefperiode kost Videoland je € 8,99 per maand.

7. Eindelijk tijd om te puzzelen

Masseer en prikkel je grijze massa met het maken van puzzels. De geest moet immers ook in conditie blijven! Bovendien is ‘stoeien’ met cijfers en letters een ontspannend tijdverdrijf om de dag mee te vullen. Of om zo nu en dan onder het genot van een bakje koffie of thee eens tussendoor te doen. Bij Puzzelbrein kun je nu een gratis exemplaar aanvragen t.w.v. €11,90. Deze krijg je z.s.m. thuis gestuurd, is geheel vrijblijvend en maakt dus geen deel uit van een abonnement! Bovendien maak je ook nog eens kans op maar liefst €20.000.

Via de website Heutinkvoorthuis.nl kun je je kind(eren) gratis tijdens de schoolloze periode op een originele, leuke en leerzame wijze bezig houden. Voor iedere groep op de lagere school kun je gratis oefenboekjes downloaden die precies aansluiten op de lesstof die actueel gevolgd wordt. Het mooie aan het aanbod op deze site is dat er ook allerlei leuke activiteiten te downloaden zijn, waarmee je jouw kind en op een uitdagende wijze kunt prikkelen. Te denken valt aan weekchallenges, rekenspelletjes, een koken- en bak cursus, breinbrekers en nog veel meer! Dankzij dit soort initiatieven komen je kinderen misschien nog wel slimmer terug wanneer ze op school zouden hebben gezeten. Hoe gaaf zou dat zijn? 😉

Omdat de theaters en bioscopen gesloten zijn heeft Het Efteling Theater 7 prachtige musicals voor jong en oud gratis via Youtube ter beschikking gesteld. Behalve de allernieuwste productie ‘Sprookjessprokkelaar de musical’ kun je naar hartelust genieten van klassiekers als ‘De Gelaarsde Kat’, ‘Pinokkio’, ‘Klaas Vaak’ en 2 ‘Sprookesboom’- musicals. Goed voor dik 7,5 uur gratis musicalvertier!

Ken jij iemand die in deze moeilijke en onzekere tijden wel een ‘duimpje omhoog’ kan gebruiken? Oranje Fonds stuurt je 2 gratis wenskaarten toe met de teksten ‘Ik denk aan je’ en ‘Een hart onder de Riem’. Binnen enkele werkdagen ontvang je de kaarten thuis, die je vervolgens zelf op de bus kan doen. Een bijdrage in de verzendkosten mag, maar is niet verplicht.

.