Hoe kan ik de nieuwste producten testen?

Het testen van de nieuwste producten vóórdat deze producten op de markt komen is een populaire vorm van marketing. Wanneer je een product mag testen, krijg je ook de kans om je mening te geven over het product en hier hechten de producenten natuurlijk veel waarde aan. Niet voor niets dat producten testen steeds vaker voor komt!

Hoe kan ik de nieuwste producten testen?

Heel veel mensen, waaronder jij waarschijnlijk, zijn dol op het aanvragen van gratis proefmonsters en testproducten. Maar je moet er wel op tijd bij zijn, anders zijn er geen testproducten meer. De vraag is dan ook: hoe zorg je ervoor dat jij als eerste mee mag testen met de nieuwste testcampagnes? In dit artikel ga ik jou uitleggen waar je de testproducten kunt vinden en hoe je de meeste kans maakt om geselecteerd te worden als testpersoon!

De nieuwste testcampagnes

Om kans te maken om mee te doen aan de nieuwste testcampagnes is het erg belangrijk dat je er op tijd bij bent. Er zijn meestal maar een beperkt aantal testpersonen nodig, en voor de meeste aanbieders geldt vol=vol. Als je dus pas aan het einde van de campagne erachter komt dat er testers nodig zijn voor een bepaald product, loop je het risico om naast het net te vissen. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd op tijd bent?

Tip 1: Meld je aan bij testcommunity’s.

Je kunt je aanmelden als testpersoon bij websites als The Insiders, Trnd en Het Testpanel. Zij regelen en zetten zelf campagnes op voor opdrachtgevers zoals Andrélon of Libresse. Je mag dan bijvoorbeeld meedoen met een project waarbij je gratis wasmiddel mag testen. Daarbij ontvang je vaak proefmonsters om uit te delen aan familie en vrienden.

Ook kun je je aanmelden bij community’s als Toluna en I-Say. Zij doen onderzoek in opdracht van producenten en hiervoor willen zij graag de mening van de consumenten horen. Jij krijgt letterlijk betaald om producten te testen en te beoordelen. Je beantwoord vragen over hoe jij het product hebt ervaren en als dank mag je het product houden. En krijgt je een beloning in de vorm van een cadeaubon of cash geld uitbetaald.

Je kunt op de hoogte blijven van de testprojecten door aan te melden voor hun nieuwsbrief of wekelijks de website te bekijken. Maar het meer effectieve is om je aan te melden voor de testcommunity. Je maakt dan éénmalig een profiel aan en beantwoord vragen over jezelf en jouw voorkeuren. Opdrachtgevers kunnen jou dan vervolgens uitnodigen om hun producten te testen omdat ze jouw profiel zo interessant vinden. Meestal zijn er maar een beperkt aantal testpersonen nodig, dus het is aan te raden om je vóóraf aan te melden als testpersoon, zodat je zelf via de e-mail benaderd wordt.

Tip 2: Zoek zelf de producenten op.

Je ziet steeds vaker dat producenten zélf proefpersonen zoeken voor hun nieuwste producten. Ze maken dan geen gebruik van een gespecialiseerd marktonderzoeksbureau, maar zetten zelf een marketingcampagne op om de producten gratis te laten testen. Meestal wordt Facebook gebruikt om testers te vinden, maar soms hebben ze zelf ook een pagina op hun website waar je je kunt aanmelden als testpersoon. Dit kan een erg tijdrovend en intensief werkje zijn als je niet weet waar je moet zijn voor de testproducten. Lees ook onze blog over waar je gratis producten kunt vinden. 

Tip 3: Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Als je twee-wekelijks onze nieuwsbrief ontvangt, weet je zeker dat je geen actie meer mist! Wij krijgen dagelijks tips van bezoekers van Testnugratis.nl en beoordelen de acties op waarheid en of ze interessant genoeg zijn om te plaatsen. Het enige wat jij nog moet doen, is met regelmaat jouw e-mailbox checken en je op tijd aanmelden voor de gratis producttesten. Natuurlijk kun je je ten alle tijde afmelden voor de nieuwsbrief mocht je tijdelijk niet in de gelegenheid zijn om gratis producten te ontvangen.

.