Tips om gratis make-up te krijgen

De meeste vrouwen houden van make-up en hebben vaak ook een erg uitgebreide verzameling van verschillende soorten make-up thuis. Mascara, oogschaduw, eye-liner, lippenstift en zo kan ik nog wel even doorgaan. Make-up is er echt in alle soorten en maten. Zo heeft de doosnee vrouw vaak alleen al een stuk of 3 mascara’s, meerdere eye-liners en zeker wel 10 verschillende kleuren nagellak. Je wordt als vrouw natuurlijk ook enorm gelokt in de drogisterij of parfumerie om je collectie uit te breiden.

Al die mooie beloften van vooraanstaande merken kun je haast niet weerstaan. Maar vaak is het ontzettend duur om de nieuwste make-up aan te schaffen. Hoe leuk is het dan om gratis make-up te bemachtigen! Want niets is leuker dat gratis mooie artikelen te krijgen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij vertellen jou onze vier belangrijkste tips.

Tips om gratis make-up te krijgen

Tip 1: Word producttester

Grote merken als l’Oréal of Rimmel brengen vaak een nieuwe productlijn uit en zoeken hiervoor soms testpersonen. Wees niet bang, de cosmetica is al helemaal goedgekeurd en door de allergietesten doorgekomen. Het gaat hier om de testfase nét voordat de producten in de winkelschappen komen te liggen. Door proefpersonen de make-up te laten proberen en beoordelen, krijgt de fabrikant al een idee hoe het product in de markt ontvangen gaat worden. Vinden de testpersonen dat het product het aankoopbedrag waard is en zijn ze tevreden over het resultaat? Jij krijgt, naast de gratis make-up, de mogelijkheid om je ongezouten mening te geven. Ook wel eens lekker!

Online onderzoekbureaus als i-Say bieden met regelmaat gratis make-up en beautyproducten aan om aan een test te onderwerpen. Zij benaderen jou per e-mail als je bent ingeschreven en hebt aangegeven graag benaderd te worden voor de campagnes. Wanneer er gratis testproducten beschikbaar zijn, kun je je hiervoor aanmelden en krijg je make-up van bekende merken gratis thuisgestuurd om te testen en te beoordelen. Naast make-up testen spaar je voor gratis cadeaubonnen met het geven van je mening over allerlei producten en onderwerpen. Andere testcampagnes lopen vaak via community’s als GFK. Bij dit panel kan je behalve make-up thuis testen ook op pad als Mystery Guest. Dan krijg je een budget toebedeeld om een bepaald make-up merk te kopen bij een vooraf bepaald verkooppunt. Jij mag dan achteraf het gehele verkoopproces beoordelen en je nieuwe aankoop zelf houden!

Ook websites als The Insiders en Reviewclub bieden je vaak de mogelijkheid om je in te schrijven voor testcampagnes van cosmetica en/of verzorgingsproducten. Meestal mag je de producen gratis houden en moet je hiervoor in ruil één of meerdere online reviews schrijven.

Tip 2: Vraag een make-up box aan

Met een Styletone make-up box ontvangt je in één doos allerlei soorten make-up en verzorgingsproducten. Deze verrassingsbox krijg je zonder verzendkosten toegestuurd, voor de eenmalige Xplore make-up box betaal je €12,95 (opzeggen niet nodig). Deze verrassingsbox zit vol met make-up en verzorgingsproducten van bekende en minder bekende merken. Als je blij bent met de Xplore box, kun je ook een maandelijks abonnement afnemen zodat je iedere maand een unieke make-up box inclusief gratis verzending ontvangt. Je kunt kiezen voor de Classic box met 5 producten t.w.v. minimaal €75 of de Ultimate box met 9-10 producten t.w.v. €125.

Natuurlijk is de inhoud van de cadeaubox iedere keer anders, zodat je telkens een ‘hooray’-momentje hebt als je de box opent. Wil je weten wat er in de vorige maandboxen zat aan goodies? Check dan de website van Styletone (bij ‘Vorige boxen’). In de Ultimate giftbox van april zat o.a. Kneipp douchefoam, Garnier zonnemelk en London Botanical serum. Alle 11 producten hebben een winkelwaarde van maar liefst €183,76! Als je dan maar €29,95 hebt betaald voor de Styletone box, noemen wij dit met recht gratis make-up!

Tip 3: Struin de 1+1 acties af

Waarom zou je het volle pond betalen voor die dure mascara van dat bekende merk als de winkel verder in de straat een 1+1 gratis actie heeft? Omdat make-up niet een eerste levensbehoefte vervult (tenminste, niet voor de meesten onder ons), kun je vaak prima wachten totdat jouw favoriete make-up merk in de aanbieding komt. En als je goed de folderacties in de gaten houd, is dat eigenlijk altijd wel ergens het geval. De Maybelline is soms bij de Etos in de aanbieding. Maar als dit nu niet het geval is, is de Maybelline vast en zeker bij de Kruidvat of Trekpleister in de sale.

Kort samengevat: eigenlijk is make-up altijd wel met korting te krijgen bij de (online) drogist. Je moet er alleen even naar op zoek.

Oja…vergeet vooral niet te sparen voor Black Friday eind november. Dan krijg je bij de (online) drogisterijen mega kortingen, zoals 1 + 2 gratis en 70% korting op cosmetica. Zet ‘m in je agenda!

Tip 4: Proefmonsters en samples

Wanneer cosmetica fabrikanten nieuwe make-up onder de aandacht willen brengen van het grote publiek, dan organiseren ze vaak een sample-actie. Ze reiken dan kleine verpakkingen van de nieuwe make-up uit, zodat er gratis één of meerdere dagen gebruik kan worden gemaakt van bijvoorbeeld dagcrème. Er wordt niet eens om je mening gevraagd, je mag het product gewoon gratis gebruiken en ervaren. Als je tevreden bent, is de kans groter dat je het make-up product in de toekomst zult aanschaffen. Check hier onze lopende sample acties.

Vaak zijn gratis make-up samples via Facebook aan te vragen. Je vind vaak actiepagina’s van bekende merken die via social media een grote campagne uitzetten. Het gaat vaak om kleine verpakkingen dag-en nachtcrème en verzorgingsproducten voor het haar. Volg grote make-up merken als L’Oréal en Rimmel om updates te krijgen over sample-acties.

Wil je altijd en overal van de nieuwste gratis testcampagnes en gratis proefmonsters en samples op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Wij bundelen iedere week de beste gratis acties en proppen ze in een e-mail voor jou! Je hoeft dus alleen maar af en toe je e-mailbox te checken. Of volg onze Facebook pagina daarnaast om meteen op de hoogte te zijn van nieuwe acties. Dan vis je nooit naast het net!

Testnugratis.nl
Logo