Tips om gratis make-up te krijgen

Tips voor gratis makup

De meeste vrouwen houden van make-up en hebben vaak ook een erg uitgebreide verzameling van verschillende soorten make-up thuis. Mascara, oogschaduw, eyeliner, lippenstift en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een beetje doorsnee vrouw heeft vaak alleen al een stuk of 3 mascara’s en zeker wel 10 verschillende kleuren nagellak. Je wordt als vrouw natuurlijk ook enorm gelokt in de drogisterij of parfumerie om je collectie uit te breiden.

Al die mooie beloften van bekende merken kun je haast niet weerstaan. Maar vaak is het ontzettend duur om de nieuwste make-up aan te schaffen. Hoe leuk is het dan om gratis make-up te krijgen! Hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij vertellen jou onze vier belangrijkste tips.

Lees onze tips om gratis make-up te krijgen.

Tip 1: Word producttester

Grote merken als l’Oréal of Rimmel brengen vaak een nieuwe productlijn uit en zoeken hiervoor soms testpersonen. Wees niet bang, de cosmetica is al helemaal goedgekeurd en door de allergietesten gekomen. Het gaat hier om de testfase nét voordat de producten in de winkelschappen komen te liggen. Door proefpersonen de make-up te laten proberen en beoordelen, krijgt de fabrikant al een idee hoe het product in de markt ontvangen gaat worden. Vinden de testpersonen dat het product het aankoopbedrag waard is en zijn ze tevreden over het resultaat? Jij krijgt, naast de gratis make-up, de mogelijkheid om je ongezouten mening te geven. Ook wel eens lekker!

Online onderzoekbureaus als Toluna en Ipsos iSay bieden met regelmaat gratis make-up en beautyproducten aan om aan een test te onderwerpen. Zij benaderen jou per e-mail als je bent ingeschreven en hebt aangegeven graag benaderd te worden voor de campagnes. 

Gratis make-up testen

Wanneer er gratis testproducten beschikbaar zijn, kun je je hiervoor aanmelden en krijg je make-up van bekende merken gratis thuisgestuurd om te testen en te beoordelen. Naast make-up testen spaar je voor gratis cadeaubonnen met het geven van je mening over allerlei producten en onderwerpen.

Andere testcampagnes lopen vaak via community’s zoals het GfK Panel. Bij dit consumentenpanel kan je behalve make-up thuis testen ook op pad als Mystery Guest. Dan krijg je een budget (bijv. 15 euro) om een bepaald merk make-up te kopen bij een vooraf bepaalde winkel. Jij mag dan achteraf het gehele verkoopproces beoordelen en je nieuwe aankoop natuurlijk zelf houden!

Ook websites als The Insiders en Reviewclub bieden je vaak de mogelijkheid om je in te schrijven voor testcampagnes van cosmetica en/of verzorgingsproducten. Meestal mag je de producen gratis houden en moet je hiervoor in ruil één of meerdere online reviews schrijven.

Tip 2: Struin de 1+1 gratis make-up acties af

Waarom zou je het volle pond betalen voor die dure mascara van dat bekende merk als de winkel verder in de straat een 1+1 gratis make-up actie heeft? Omdat make-up niet een eerste levensbehoefte vervult (tenminste, niet voor de meesten onder ons), kun je vaak prima wachten totdat jouw favoriete make-up merk in de aanbieding komt. Als je de folderacties in de gaten houdt, is dat eigenlijk altijd wel ergens het geval. De Maybelline is soms bij de Etos in de aanbieding. Maar als dit nu niet het geval is, is de Maybelline vast en zeker bij de Kruidvat of Trekpleister in de sale.

1+1 gratis make-up bij de drogisterij

Kort samengevat: eigenlijk is make-up altijd wel met korting te krijgen bij de (online) drogist. Je moet er alleen even naar op zoek. Oja…vergeet vooral niet te sparen voor Black Friday eind november. Dan krijg je bij de (online) drogisterijen mega kortingen, zoals 1 + 2 gratis en 70% korting op cosmetica. Zet ‘m in je agenda!

Tip 3: Proefmonsters en samples

Wanneer cosmetica fabrikanten nieuwe make-up onder de aandacht willen brengen van het grote publiek, dan organiseren ze vaak een sample-actie. Ze reiken dan kleine verpakkingen van de nieuwe make-up uit, zodat er gratis één of meerdere dagen gebruik kan worden gemaakt van bijvoorbeeld dagcrème.  Geen verplichtingen verder, je mag het product gewoon gratis gebruiken en ervaren.

Als je tevreden bent, is de kans groter dat je het make-up product in de toekomst zult aanschaffen. Check hier onze lopende sample acties. Vaak zijn gratis make-up samples via Facebook aan te vragen. Je vind vaak actiepagina’s van bekende merken die via social media een grote campagne uitzetten. Het gaat vaak om kleine verpakkingen dag-en nachtcrème en verzorgingsproducten voor het haar. Volg grote make-up merken als L’Oréal en Rimmel om updates te krijgen over sample-acties.

Wil je altijd en overal van de nieuwste gratis testcampagnes en gratis proefmonsters en samples op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Wij bundelen iedere week de beste gratis acties en proppen ze in een e-mail voor jou! Je hoeft dus alleen maar af en toe je e-mailbox te checken. Ps. met jouw aanmelding maak je ook nog eens maandelijks kans op een gratis Rituals verwenpakket!

Tip 4 : Giveaways en winacties

Volg make-upbloggers, -vloggers en merken op sociale media. Ze organiseren vaak winacties en giveaways waarbij je kans kunt maken op gratis make-up. Wij hebben enkele tips voor je, waarmee je je kansen vergroot:

  • Start met het volgen van bekende beauty-influencers op TikTok, Instagram en YouTube. 
  • Wees betrokken en actief. Like en reageer op hun berichten, deel je eigen ervaringen en laat zien dat je een enthousiaste volger bent. Dit vergroot je kansen om opgemerkt te worden wanneer ze een giveaway organiseren.
  • Influencers kondigen meestal hun giveaways aan via hun sociale mediakanalen. Houd hun accounts dus regelmatig in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende giveaways. Log dagelijks even in om nieuwe posts te checken.
  • Wees geduldig en blijf proberen! Je zal niet meteen succes hebben. Het kan zijn dat je een paar keer niet wint, maar geef de moed niet op. Blijf actief deelnemen aan de giveaways, wie weet ben jij zomaar de volgende die die gave make-up set gratis krijgt!
.