Waar kan ik gratis luisterboeken downloaden?

Luisterboeken worden steeds populairder. En dat is niet zo vreemd. Je kunt namelijk overal en wanneer jij dat wilt luisteren naar een boek wat voorgelezen wordt. In een tijd waarin steeds meer mensen reizen naar werk of school of juist stilstaan in de file, is het luisteren naar een luisterboek een ontspannende manier om de tijd door te komen. Maar waar vind je gratis luisterboeken en welke betrouwbare website kun je het beste bezoeken om ze te downloaden?

Wat zijn luisterboeken eigenlijk?

Luisterboeken zijn online geluidsbestanden die je kunt downloaden op computer, tablet of telefoon. Je kunt ze vervolgens afspelen via de speciale software. Er zijn ook apps die je kunt installeren via de appstore op je smartphone. Via de app kun je dan luisterboeken kiezen en afspelen. Wanneer je luisterboeken download, kun je ze ook offline luisteren. Dit is erg handig als je vaak onderweg bent en je bang bent snel door je internetbundel heen te zijn. Als je thuis bent of op vakantie en onbeperkt wifi hebt, is het juist fijn om via een app een luisterboek te streamen. Dan neemt het geen geheugen op je telefoon in beslag.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een luisterboek van te vinden op internet. Kinderboeken, romans, thrillers, cursussen, biografieën en zelf kookboeken kun je downloaden. Het aantal beschikbare boeken groeit ook enorm hard en er komen steeds meer websites die luisterboeken aanbieden. Zowel gratis als betaalde versies.

Gratis boeken luisteren? Hoe doe ik dat?

Als je graag eens een luisterboek wil proberen, zonder er meteen geld aan uit te geven, is dat zeker mogelijk. Er zijn namelijk aanbieders als Storytel en Nextory die jou een hele of halve maand gratis toegang geven tot het enorme aanbod luisterboeken. Zo kun je onbeperkt bladeren in de online bibliotheek waar wel duizenden bestanden te vinden zijn. Heb je een e-reader of speciale app op je telefoon of tablet waarmee je e-books kunt lezen, kun je vaak ook gratis e-books downloaden. Storytel heeft een gratis proefperiode van 14 dagen en Nextory en Kobo plus zelfs een hele maand. Bij beide aanbieders kun je altijd opzeggen en binnen de proefperiode zit je nergens aan vast.

Ook de openbare Bibliotheek bied je de mogelijkheid om gratis luisterboeken te downloaden via de ‘luisterbieb-app’. Het zijn er echter niet zoveel als je geen lid bent van de bibliotheek. Mocht je wél lid zijn, dan heb je toegang tot 3.600 luisterboeken en e-books.

Wil je geen gebruik maken van een onbeperkt abonnement, maar gewoon af en toe een gratis luisterboek downloaden? Kijk dan eens op de website van Luisterrijk. Luisterrijk biedt de allernieuwste luisterboeken, maar heeft een sectie met gratis bestanden die je kunt downloaden voor de luisterrijk-app.

Is het veilig om luisterboeken te downloaden?Gratis Storytel

Je wilt natuurlijk geen virus binnenhalen op je computer of telefoon als je een luisterboek download.  Om dat te voorkomen kun je je beter aanmelden bij bekende en vertrouwde Nederlandse websites. Websites als Storytel, Luisterrijk, Nextory, Luisterboek.nl of 123luisterboek zijn betrouwbare websites die meestal via een app de boeken aan je aanbieden.

Ga vooral niet op zoek naar illegale e-books en luisterboeken die je aangeboden worden via torrents of andere buitenlandse downloadsites. Vaak haal je meteen een virus binnen wanneer je illegale bestanden download. Dat is het je zeker niet waard! Ben je op zoek naar de nieuwste luisterboeken? Koop dan voor een paar euro een luisterboek van één van de betrouwbare websites. Of sluit een maandelijks abonnement af tegen een vaste vergoeding. Dan weet je zeker dat het veilig en legaal is!

Top 4 websites met (gratis) luisterboeken

  1. Storytel: De website met de meeste (140.000+) Nederlandse luisterboeken en e-books. Hier vind je werkelijk alles: van de nieuwste toptitels tot oude klassiekers. Ook heeft Storytel een enorme verzameling kinderluisterboeken en heeft een ‘kids-mode’. Nu twee weken gratis onbeperkt. Daarna € 11,99 per maand.
  2. Nextory: Alternatief voor Storytel en ook hier vind je meer dan honderdduizend luisterboeken en e-books. In deze mega database vind je alles van Suzanne Vermeer tot Dolfje Weerwolfje. Ook kookboeken, psychologische boeken en biografieën kun je onbeperkt downloaden. Nu 30 dagen volledig gratis, zonder verdere aankoopverplichting, opzeggen kan altijd. Daarna €11,99 per maand.
  3. Kobo Plus: Tienduizenden luisterboeken (Engels en Nederlands) voor een vast bedrag van € 9,99 per maand. Je kunt de boeken uitkiezen via de website van Bol.com. Veel mogelijkheden en erg flexibel qua opzegtermijnen. 1 maand gratis proberen.
  4. Luisterrijk: Losse luisterboeken kun je prima aanschaffen bij Luisterrijk. Ook kent Luisterrijk een aparte sectie met gratis luisterboeken. Even bladeren, maar er zijn er genoeg die je kunt downloaden en beluisteren met de Luisterrijk-app.
  5. Luisterbieb: Een groot assortiment met gratis luisterboeken, vooral als je lid bent van de openbare bibliotheek. Het vervelende is dat je telkens na 3 weken je luisterboek moet verlengen, anders kun je het niet afspelen.

Gratis 30 dagen proefperiode bij Nextory afsluiten

Testnugratis.nl
Logo