Gratis Zoekkaart Waterdiertjes + gratis Meetkit WaterkwaliteitACTIE VOORBIJ 

Natuur & Milieu heeft een even nuttige als leerzame als leuke actie waarbij je een bijdrage kunt leveren aan de waterkwaliteit van de sloten, vijvers, beekjes, plassen en grachten in jouw omgeving. Deze organisatie wil namelijk de kwaliteit van de Nederlandse wateren onderzoeken en daarbij is de hulp van betrokken burgerwetenschappers onmisbaar. Hoe je kunt helpen? Door een gratis meetkit voor waterkwaliteit aan te vragen en proefmonstertjes gratis op te sturen, zodat de experts in het lab hun metingen kunnen doen. Je krijgt er ook nog een gratis Zoekkaart voor Waterdiertjes bij met omschrijvingen van liefst 54 soorten die je er tegen kan komen.

Dit is hoe het werkt:

  1. Gratis (online) training uitkiezen. Voordat je aan de slag gaat is een instructie training ter voorbereiding wel nodig. Je doet er bovendien kennis op over waterkwaliteit. In de training leer je hoe je de meetkit gebruikt, wat de verschillende soorten waterdiertjes zijn die je kunt tegenkomen, en hoe je je bevindingen kunt rapporteren. De training volgen kan op locatie of via een Webinar. Via dit formulier kan je de verschillende trainingsvormen selecteren
  2. Je krijgt je meetkit en kan beginnen. Direct na de training krijg je een meetkit inclusief handleiding en zoekkaart voor waterdiertjes, 5 reageerbuisjes en een retourenvelop.
  3. Doorgeven metingen. Zorg ervoor dat je jouw metingen uiterlijk op 13 augustus doorgeeft. Stuur de reageerbuisjes met de watermonsters gratis naar het NIOO-KNAW voor analyse en vul je meetgegevens in op het meetformulier. Zodra alles is geanalyseerd, laat Natuur & Milieu je weten hoe het gesteld is met de waterkwaliteit.

Doe mee, het is een fluitje van een cent, je levert een geweldige bijdrage aan het milieu én je doet er veel bruikbare kennis mee op!

Of kijk ook eens naar de andere gratis activiteiten buitenshuis.

Vraag een gratis zoekkaart waterdiertjes en meetkit waterkwaliteit aan
.